Oltchim Ramnicu Valcea (OLT) vrea sa imprumute 250 milioane de euro, pentru finantarea investitiilor si capital de lucru, suma urmand sa se adauge astfel datoriilor de peste 570 mil. euro pe care combinatul le are deja.
Pentru aprobarea noului imprumut, conducerea Oltchim a convocat o Adunare Generala a Actionarilor (AGA) ce va avea loc pe data de 29 august, se anunta intr-un comunicat trimis Bursei. Este de asteptat ca PCC SE si Carlson Ventures, principalii actionari ai companiei cu o detinere cumulata de 31,3%, sa se opuna propunerilor. Reprezentantii celor doi actionari au declarat anterior ca nu sunt de acord cu investitiile in instalatiile de la Arpechim, pe care le considera invechite.

Oltchim vrea 100 milioane de euro pentru finantarea investitiilor deja demarate, cat si pentru alte investitii care trebuie efectuate in continuare in activitatea de petrochimie. Restul de 150 milioane de euro vor fi folositi pentru capitalul de lucru necesar functionarii la capacitate a cobinatului din Valcea.

Actionarii vor mai discuta modificarea unui articol din actul constitutiv in vederea separarii functiilor de director general si presedintele CA. In prezent, Constantin Roibu ocupa ambele functii.

Tot in cadrul urmatoarei AGA, actionarii vor lua o hotarare cu privire la aprobarea inchirierii, pe o perioada de 15 ani, catre Linde Gas Romania, a unui teren in incinta combinatului, unde se va construirii o fabrica de oxigen azot pentru furnizarea de gaze tehnice unitatii de petrochimie Arpechim Pitesti. Alte puncte pe ordinea de zi a viitoare Adunari Generale vizeaza limitarea vanzarilor de produse prin intermediari la maximum 5%, diferenta din productie urmand sa fie vanduta direct catre utilizatorii finali

De asemenea, combinatul ar putea inceta vanzarea de produse catre firme rezidente in paradisuri fiscale, cum ar fi Cipru, Elvetia, Insulele Cayman, fara aprobarea prealabila in AGA.

Actiunile OLT se tranzactionau in debutul sedintei de joi la un pret de 1,499 lei/actiune, in crestere cu 5,1%. Compania are o capitalizare de 489,4 milioane lei (115,6 milioane euro).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri