KBC Securities Belgia, admis ca participant remote la BVB

Consiliul Bursei de Valori Bucuresti a admis firma de investitii KBC Securities N.V. Belgia, Bruxel ca Participant remote la sistemul de tranzactionare al Bursei de Valori Bucuresti, pe piata reglementata la vedere.

Grupul financiar belgian KBC vinde KBC Securities, cea mai mare companie de brokeraj din Romania in 2010, catre directorul general si directorul de equity market al subsidiarei din Romania.

Directorul general Sorin Apostol si directorul de equity market Bogdan Juravle vor sa cumpere cate 47,5% din actiunile KBC Securities Romania, iar intentia acestora a fost aprobata de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM).

Prin preluarea pachetului majoritar de la KBC Securities Romania, Apostol si Juravle vor detine si societatea de administrare a investitiilor Swiss Capital Asset Management, controlata de compania de brokeraj. Swiss Capital Asset Management avea la finalul primului semestru active de 12,4 milioane lei.

Grupul belgian KBC a intrat pe piata de brokeraj din Romania in 2007, prin preluarea firmei Swiss Capital de catre KBC Securities Belgia de la Apostol, care a ramas director general. Ulterior, denumirea companiei de brokeraj din Romania a fost schimbata dupa numele actionarului majoritar.

Decizia grupului belgian de a renunta la activitatea de brokeraj din Romania se incadreaza in politica de redimensionare a activitatilor din centrul si estul Europei. In cadrul acestui proces, in luna martie KBC a vandut KBC Consumer Finance catre grupul Slavia Capital, specializat in managementul portofoliilor de credite neperformante si active riscante.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri