Banca Transilvania (TLV) a obtinut un profit net aproape dublu in primul semestru, de 65,6 milioane lei (15,6 milioane euro), fata de castigul de 33,2 milioane lei inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut.
"Rezultatele obtinute in prima parte a acestui an sunt, si de aceasta data, promitatoare. Focusul nostru a fost cresterea sustenabila a profitului si a cotei de piata. Toate cele patru linii de afaceri ale bancii noastre au fost gestionate adecvat actualului context economic. Am continuat si continuam sa acordam credite, iar prin produsele si serviciile lansate in primele sase luni venim cu solutii financiare pentru clientii nostri. Stim ca anul 2011 va fi, in continuare, cu provocari, tocmai de aceea suntem precauti, dar pregatiti pentru a atinge obiectivele stabilite pentru acest an", a declarat, intr-un comunicat trimis Bursei, directorul general al bancii, Robert Rekkers.

Profitul brut realizat in primul semestru, de 85,2 milioane lei, este cu 42% peste cel din perioada similara a anului trecut, de 60 milioane lei.

Cheltuielile nete cu provizioanele inregistrate in primele sase luni au fost de 295 milioane lei, diminuate cu 35 milioane lei, fata de valoarea inregistrata in aceeasi perioada a anului precedent, potrivit bancii.

"Din aceste rezultate reiese faptul ca sunt inregistrate semne de stabilizare in ceea ce priveste calitatea portofoliului de credite", se spune in comunicat.

Veniturile operationale au crescut in primele sase luni cu aproape 3%, la 746,6 milioane lei (178,6 milioane euro), de la 725,8 milioane lei in aceeasi perioada a anului trecut.

Cele mai mari venituri, de 500,8 milioane lei (119,8 milioane euro), au provenit din dobanzi si au fost cu 2% peste cele din primele sase luni ale anului trecut, de 491,1 milioane lei.

Totodata, cheltuielile operationale au avansat cu 9%, la 366,1 milioane lei (87,6 milioane euro), de la 335,7 milioane lei.

"Aceasta crestere a fost determinata de extinderea retelei de unitati a Bancii Transilvania, de majorarea contributiei la Fondul de Garantare a Depozitelor de la 0,2% la 0,3%, aplicat soldului depozitelor, precum si de cresterea cu 5% a cotei privind TVA", se arata in comunicat.

Tot ca urmare a extinderii activitatii Bancii Transilvania au crescut, cu 6%, cheltuielile cu personalul, fata de perioada similara a anului trecut, de la 164,5 milioane lei, la 173,7 milioane lei.

Ca urmare a controlului strict al costurilor, precum si a cresterii constante a profitului, raportul cost/venit a fost mentinut la un nivel "acceptabil", la 30 iunie acesta fiind de 49%.

Sursa imagine:
arhivafoto.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri