Actiunile grupului american News Corp. au fost inregistrate in sistemul de compensare-decontare si registru RoClear al Depozitarului Central (DC). Titlurile ar putea sa se tranzactioneze pe BVB daca oficialii Bursei vor gasi un market maker pentru acestea.
News Corp. este primul emitent din SUA inregistrat in sistemul Depozitarului Central in vederea desfasurarii de operatiuni de decontare transfrontaliera. Cu doua saptamani in urma actiunile Vodafone, BMW si Alcatel au fost de asemenea inregistrate in sistemul DC.

Actiunile E.ON, Deutsche Telekom si Bayer se tranzactioneaza in prezent prin ATS-ul Bursei de la Bucuresti, firma de brokeraj Tradeville actionand ca market maker.

News Corp. este al doilea cel mai mare conglomerat media din lume, dupa The Walt Disney Company, actiunile companiei fiind tranzactionate pe mai multe burse printre care NASDAQ, London Stock Exchange si Frankfurt Stock Exchange.

Gigantul media se afla in mijlocul unui scandal in Marea Britanie, dupa ce angajatii publicatiei News of the World, detinuta de News Corp., au fost acuzati ca au interceptat ilegal convorbirile unor vedete si ale unor politicieni.

Actiunile News Corp. sunt in crestere cu 6,5% de la inceputul anului, insa de la izbucnirea scandalului de la inceputul lui iulie, titlurile companiei au pierdut 15%.

Sursa imagine: Flickr / InspiredinDesMoines

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri