MSCI All-Country World se afla in scadere cu 8,6% fata de inceputul saptamanii si ar putea inregistra cea mai mare scadere procentuala din noiembrie 2008, transmite Mediafax.

Numai indicele S&P 500 al bursei din Statele Unite a pierdut 840 de miliarde de dolari din capitalizare in aceasta saptamana, in timp ce actiunile incluse in MSCI Europe au scazut cu 817 miliarde de dolari.

"Acestea sunt burse pe care trebuie sa fii atent, nu sa fii un erou", a declarat directorul general al Royal Bank of Scotland, Stephen Hestor, dupa ce banca a anuntat pierderi pentru prima jumatate a anului.

Citeste si:

Credit Suisse a revizuit, vineri, in scadere tinta pentru indicele S&P 500 la sfarsitul saptamanii, de la 1.450 de puncte la 1.350 de puncte. Asteptarile bancii elvetiene sunt, insa, cu 11% peste nivelul de 1.200 de puncte din inchiderea sedintei de joi.

Bursa din New York a inchis cea mai slaba sedinta de la inceputul anului 2009. Panica si temerile au cuprins rapid si Asia, urmata de toata Europa in aceasta dimineata. La BVB se vinde incontinuu de azi dimineata, rulajul depasind 4 milioane de euro in jumatate de ora.

1. Sunteti ingrijorati de posibilele efecte ale crizei datoriilor?

2. Credeti ca am vazut ce poate fi mai rau din aceasta criza financiara?

3. Credeti ca ne aflam intr-un context economic mai prost decat in toamna anului 2008 (prabusirea Lehman Brothers)?