Avansul pretului vine in prima zi de tranzactionare dupa ce Standard&Poor's a retrogradat ratingul suveran al SUA cu o treapta, de la "AAA" la "AA-".

Agentia de rating Standard&Poor's a retrogradat SUA dupa inchiderea sedintei bursiere de vineri. La sfarsitul saptamanii, Banca Centrala Europeana a a anuntat ca este pregatita sa cumpere obligatiuni emise de Italia si Spania, doua stat din zona euro confruntate cu probleme financiare.

Declinul de pe bursele din Europa si Asia a cauzat si cresterea pretului titlurilor de Trezorerie pe 30 de ani, insa exista conditiile unei stabilizari pe parcursul zilei. Traderii de la firmele mari implicate in tranzactii cu obligatiuni au afirmat ca se asteptau la mai rau.

"Chiar daca preturile pentru titluri de Trezorerie a urcat, nu a crescut spectaculos. Cred ca reactia a fost un pic temperata", a spus Raymond Remy, trader la Daiwa Securities din New York.

Citeste si:

Traderul a declarat ca se asteapta ca atentia pietelor americane sa se indrepte catre evenimentele programate pentru aceasta saptamana, precum sedinta de politica monetara a Rezervei Federale si emisiunile de titluri de Trezorerie.

"Stiam cu totii ca se va intampla asa ceva. De ce ii pasa cuiva ce gandesc agentiile de rating, avand in vedere istoricul acestora din urma cu trei ani?", a intrebat el.

Analistii pentru domeniul titlurilor isi reajusteaza perspectivele si se asteapta la ranamente mai mici pe viitor.