Nu este pentru prima data cand conducerea Oltchim decide sa trimita angajatii in somaj tehnic, masuri similare fiind luat si in ultimii doi ani.

"Trimiterea in somaj tehnic a salariatilor din serviciile functionale se poate face prin rotatie pentru a asigura continuitatea si competenta in rezolvarea problemelor specifice fiecarui loc de munca", se mentioneaza intr-un comunicat al commpaniei.

Cei 1.025 de salariati vizati sunt salariati care isi desfasoara activitatea atat la punctul de lucru din Ramnicu Valcea, cat si la divizia Petrochimica din Bradu, Arges.

Suspendarea contractelor individuale de munca se va face in perioada 10 august - 31 august, iar in acest timp salariatii vor ramane la dispozitia angajatorului, firma avand oricand posibilitatea sa dispuna reluarea activitatii in conditii nnormale de lucru.

Citeste si:

Salariatii suspendati vor incasa 80% din salariul de baza in timpul perioadei de somaj tehnic.

Actiunile OLT se aflau scadeau marti pentru a doua zi consecutiv cu 15%, la aproape o ora de la deschidere un titlu al combinatului fiind evaluat la 1,003 lei. Oltchim pastreaza o crestere de aproape 400% de la inceputul acestui an.