Din ce in ce mai multe voci il indica pe George Soros ca fiind omul ce a stat in spatele acestui pariu de 850 milioane de dolari in piata futures.

Cunoscut ca „omul care a invins Banca Angliei”, Soros a devenit unul dintre cei mai mari jucatori din lume dupa ce in 1992 a pariat 10 miliarde dolari pe o scadere a lirei sterline.

Surse din piata neaga insa ca maghiarul ar fi fost implicat in tranzactie si pun la indoiala chiar si existenta unui asemenea schimb.

Reducerea ratingului SUA de catre agentia Standard and Poor’s a facut castigator pariul investitorului necunoscut, care va inregistra un randament de 1.000% dupa asteptata crestere a randamentelor la titlurile de stat americane.

Trimiterea catre Soros a fost facuta si datorita legaturilor bune pe care acesta le are cu administratia Obama inca din 2008. De asemenea, George Soros a decis recent sa nu mai administreze bani pentru alti investitori, ceea ce se traduce printr-o presiune mai redusa din partea SEC (Comisia de valori mobiliare a SUA).

Citeste si:

1. Daca ati avea 10.000 de euro, ati intra la cumparare pe Bursa?

2. Cum credeti ca evolua Bursa maine?

3. Cine credeti ca e vinovat pentru noua criza?


Pariul ridica semne de intrebare si cu privire la informatiile pe care presedintele Barack Obama si secretarul trezoreriei Timothy Geithner le-ar fi avut cu privire la downgradarea SUA.

Timothy Geithner declarase in aprilie ca nu exista riscul unui downgrade, insa cu toate acestea Guvernul american pare in prezent mai degraba enervat decat surprins de anuntul Standard & Poor’s.

Geithner a lansat un val de acuze la adresa S&P, spunand ca agentia a dat dovada de o incredibila lipsa de cunostinte cu privire la bugetul SUA.