Stere Farmache, presedintele Bursei de Valori Bucuresti (BVB), spune ca sedinta de tranzactionarea nu va fi suspendata, in ciuda prabusirii cu peste 10% a principalilor indici la jumatatea zilei de marti.
“Indiferent de miscarile din piata tranzactionarea trebuie sa continue. Suspendarea tranzactiilor ar genera temeri chiar mai mari, situatia pe Bursa putand chiar sa se inrautateasca”, a declarat Farmache.

In toamana anului 2008, Bursa de la Bucuresti a fost suspendata dupa ce indicii inregistrasera scaderi de peste 8% intr-o singura zi.

“Regula care a existat in trecut, care prevedea oprirea schimburilor dupa atingerea unei anumite variatii negative, nu mai exista. Bursa trebuie sa asigure permanent un exit pentru investitori, este o practica europeana”, mentioneaza presedintele BVB.

La ora 13:00, BET-FI, indicele care urmareste evolutia SIF-urilor si a Fondului Proprietatea, pierdea 10,4%, in vreme ce piata scadea per ansamblu cu 9,1%. Actiunile SIF Banat Crisana, SIF Oltenia si Broker Cluj depasisera deja pragul de variatie de -15%, limita fiind urcata pana la -25%/

Cititi si PANICA EXTREMA PE BURSA: Toata lumea vinde, la orice pret!

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri