Evolutia s-a datorat cel mai probabil intrarii la cumparare a unuia dintre actionarii Carbochim, precum omul de afaceri Catalin Chelu, care a incercat astfel sa profite de scaderea cu peste 37% a titlurilor CBC din ultimele trei sedinte de tranzactionare.

De altfel, si lunile trecute achizitiile facute de Chelu au propulsat cotatia din piata a producatorului de abrazivi, in iunie, actiunile CBC dublandu-si valoarea intr-o singura saptamana.

Lichiditatea de doar 28.000 de lei inregistrata marti de Carbochim a reprezentat un alt factor important datorita caruia aceste titluri au reusit sa se mentina in topul cresterilor de pe Bursa.

Carbochim este si singura actiune de pe Bursa care in ultimele trei saptamani a inregistrat doar variatii de +15% sau de -15%.

22 iulie a fost ultima data la care titlurile CBC nu au mai atins pragul maxim de variatie pe bursa, actiunile companiei scazand la acel moment cu 6,8%.

Citeste si:

Compania din Cluj a inchis sedinta de marti cu o crestere de 15%, pana la pretul de 4,945 lei/unitate. Actiunile Carbochim sunt in urcare cu 59,5% in acest an.

Carbochim a facut un profit de 0,8 milioane lei in primul trimestru, comparativ cu 19.000 de lei – suma inregistrata in perioada similara din 2010.

Catalin Chelu este principalul actionar al companiei, el detinand peste 46% din actiunile CBC prin intermediul mai multor firme din Galati, dar si prin intermediul Electroarges Curtea de Arges (ELGS).

Sursa imagine: freedigitalphotos.net