Producatorul de abrazivi Carbochim (CBC) a fost una dintre putinele companii de pe Bursa care au reusit sa ramana pe plus chiar si in momentele cand indicii BVB se prabuseau. Mai mult, titlurile CBC au inchis ziua cu o crestere de 15%, maximul admis pentru acestea in piata de la Bucuresti.
Evolutia s-a datorat cel mai probabil intrarii la cumparare a unuia dintre actionarii Carbochim, precum omul de afaceri Catalin Chelu, care a incercat astfel sa profite de scaderea cu peste 37% a titlurilor CBC din ultimele trei sedinte de tranzactionare.

De altfel, si lunile trecute achizitiile facute de Chelu au propulsat cotatia din piata a producatorului de abrazivi, in iunie, actiunile CBC dublandu-si valoarea intr-o singura saptamana.

Lichiditatea de doar 28.000 de lei inregistrata marti de Carbochim a reprezentat un alt factor important datorita caruia aceste titluri au reusit sa se mentina in topul cresterilor de pe Bursa.

Carbochim este si singura actiune de pe Bursa care in ultimele trei saptamani a inregistrat doar variatii de +15% sau de -15%.

22 iulie a fost ultima data la care titlurile CBC nu au mai atins pragul maxim de variatie pe bursa, actiunile companiei scazand la acel moment cu 6,8%.

Compania din Cluj a inchis sedinta de marti cu o crestere de 15%, pana la pretul de 4,945 lei/unitate. Actiunile Carbochim sunt in urcare cu 59,5% in acest an.

Carbochim a facut un profit de 0,8 milioane lei in primul trimestru, comparativ cu 19.000 de lei – suma inregistrata in perioada similara din 2010.

Catalin Chelu este principalul actionar al companiei, el detinand peste 46% din actiunile CBC prin intermediul mai multor firme din Galati, dar si prin intermediul Electroarges Curtea de Arges (ELGS).



Sursa imagine: freedigitalphotos.net

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri