Conform raportului financiar, cifra de afaceri a BVB a crescut cu 28,4% in intervalul ianuarie - iunie, pana la 10,90 mil. lei (S1.2010: 8,49 mil.lei), datorita cresterii veniturilor din tranzactionare.

Profitul operational la 30 iunie 2011 a fost de 4,26 mil. Lei, aproape dublu fata de anul trecut iar cel financiar de 9,14 mil. lei (: 2,84 mil.lei in primul semestru din 2010).

La contribuirea imbunatatirii indicatorilor financiari a contribuit si dublarea mediei zilnice de tranzactionare in 2011 fata de media anului trecut dar si inregistrarea dividendelor de la Depozitarul Central.

“Primele 6 luni din acest an indica o crestere a rulajelor pe majoritatea segmentelor operate de Bursa de Valori Bucuresti, odata cu listarea unor companii si instrumente noi. Daca primul trimestru al acestui an a fost caracterizat de perspective din ce in ce mai bune pentru economia Romaniei si piata de capital, in general, trimestrul al doilea a atras atentia asupra crizei datoriilor suverane. Incertitudinea din regiune a afectat apetitul pentru risc al investitorilor. Drept urmare, multe burse din regiune, inclusiv BVB, au traversat o perioada mai putin fasta, caracterizata de scaderea preturilor si a valorilor de tranzactionare. Cu toate acestea, rezultatele semestriale ale BVB sunt in linie cu asteptarile noastre”, a declarat Valentin Ionescu (foto), directorul general al BVB.

Cresterea cifrei de afaceri vine pe fondul aprecierii cu 43% a rulajelor pe pietele de actiuni si unitati fond (inclusiv tranzactiile DEAL) pana la 5.804 mil.lei (S1.2010: 4.067 mil.lei), a rulajelor tot mai mari realizate pe piata produselor structurate, precum si cresterea cu 13% a veniturilor obtinute emitentii listati, se mai arata in raportul financiar al companiei.

Citeste si:

Din activitatea de tranzactionare, BVB a realizat venituri de 9,64 mil. lei iar veniturile asociate emitentilor au totalizat 0,54 mil.lei.

Cheltuielile de exploatare au fost de 6,64 mil. lei (fata de 6,20 mil.lei in acelasi interval de anul trecut). BVB motiveaza cresterea de 7% prin demararea campaniilor de educare si atragere de emitenti si investitori, evenimente realizate atat pe plan intern, cat si extern.

Cheltuielile de personal, cu cea mai mare pondere in total, au scazut cu 6% in primul semestru si s-au situat la nivelul de 3,17 mil.lei (fata de 3,37 mil.lei). Au fost inregistrate diminuari si la nivelul cheltuielilor de intretinere si functionare.

Profitul operational (EBIT) al BVB a urcat cu 77,8% la 30 iunie 2011, pana la 4,26 mil. Lei. In S1 2010, acesta a fost de 2,40 milioane lei.

Rezultatul financiar inregistrat a fost de 9,14 mil. lei in primul semestru (S1.2010: 2,84 mil. lei) si a fost determinat de inregistrarea dividendelor de la Depozitarul Central, in valoare de 8,20 mil.lei, precum si a veniturilor din dobanzi.