Un atac al hackerilor a fortat blocarea site-ului bursei de la Hong Kong si a determinat suspendarea tranzactionarii actiunilor a sapte companii, intre care HSBC si chiar operatorul pietei de capital, potrivit cotidianului Financial Times, citat de Mediafax.
Atacul cibernetic, care a lipsit investitorii de anunturi importante ale companiilor listate, a avut loc cu numai cateva ore inainte ca Hong Kong Exchanges & Clearing (HKEx) sa anunte rezultatele financiare.

HKEx este a doua bursa importanta care recunoaste in acest an ca a fost tinta atacurilor, dupa ce Nasdaq OMX, care detine a doua mare bursa din SUA, a anuntat ca hackerii au incercat sa obtina acces la un serviciu destinat clientilor. In ambele cazuri, operatorii platformelor bursiere au subliniat ca sistemele de tranzactionare nu au fost afectate.

In urma atacului, HKEx a luat decizia de a suspenda de la tranzactionare actiunile a sapte companii care aveau programate anunturi importante.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri