Bursa de la Bucuresti (BVB) a inceput ziua de joi cu o crestere in cazul societatilor de investitii financiare, restul pietei fiind in scadere. Cu toate acestea, dupa doar un sfert de ora de la deschidere, toti indicia BVB revenisera pe verde.
Cu o seara in urma, piata americana a inchis cu o pierdere de 4,6% pe indicele Dow Jones, in vreme ce S&P500 a scazut cu 4,4%.

Dimineata zilei de joi a fost insa una pozitiva in Europa, acolo unde indicele britanic FTSE 100 castiga 1,6%, in vreme ce DAX-ul german era in urcare cu 2,7%.

Pe plan local, indicele BET crestea cu 0,6%, in vreme ce BET-FI inregistra un avans de 1,6%.

“Contextul intern pare sa nu conteze aproape deloc pentru cei care tranzactioneaza acum. Pentru sedinta de miercuri ne asteptam la o deschidere negativa dar de amploare redusa. Pana la finalul zilei, exista insa posibilitatea ca maximele zilei de miercuri sa fie revizitate, iar pe ansamblu sedinta sa se inchida pozitiv”, spune Iulian Panait, presedintele firmei de consultant in investitii, intr-o nota trimisa investitorilor.

Oltchim era lider la cresteri, cu un plus de 15%, urmat de Amonil, cu un castig de 12,1%. Si Fondul Proprietatea inregistra o apreciere usoara, de 0,4%, pana la 0,4421 lei/unitate.

Titlurile BRD si ale Bancii Transilvania era printre putinele care scadeau, corectiile inregistrate de acestea fiind de 0,9%, respectiv 1,2%.

De remarcat rulajele in scadere semnificativa inregistrate pe BVB comparativ cu ultimele trei zile. Astfel, valoarea totala a tranzactiilor dupa primele 30 de minute ale sedintei ajungea la un million de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri