Toate cele cinci societati de investitii financiare inregistrau la sfarsitul lunii iunie scaderi de active nete care incepeau de la -0,2%, in cazul SIF Muntenia si culminau cu -1,6% la SIF Transilvania.

“Raportate la nivelul activelor nete din decembrie 2010, cresterile inregistrate la finele lunii iulie sunt pozitive la SIF: Banat-Crisana, Moldova si Oltenia, cea mai mare crestere find de 7,5% la SIF Oltenia, iar la SIF Transilvania si SIF Muntenia se inregistreaza cresteri negative de -4,5% si respectiv -3,2%”, se arata in raport.

Evolutia valorii unitare a activului net in luna raportata se suprapune pe linia trasata de evolutia activelor nete la toate cele cinci SIF.

Nivelul preturilor de inchidere inregistrate la finele lunii iulie comparativ cu luna anterioara, a inregistrat corectii pe linie, aceasta find a treia luna consecutiva in care se inregistreaza scaderi.

Citeste si:

Cea mai mica corectie s-a consemnat la SIF Oltenia, de -2,9%, iar cea mai mare la SIF Transilvania cu -5,3%.

S-au inregistrat insa si valori pozitive la SIF Oltenia 5,6%, SIF Muntenia 2,8% si SIF Moldova 2,4%, celelalte doua SIF avand -2,4% (Banat-Crisana) si -10,6% (Transilvania).

Investitiile financiare pe termen scurt ale celor cinci SIF-uri s-au micsorat cu 2,1%, preluand tendinta de scadere din iunie.

Ponderea actiunilor cotate din categoria celor inregistrate in total investitii pe termen scurt, se pastreaza ca in lunile anterioare, in jurul a 98%, mai exact 97,8%. Ponderea acestora in total active a scazut usor, pana la 57,2% fata de 57,8% la finele lunii anterioare.