Consiliul de Administratie al SIF Moldova (SIF2) il suspecteaza pe Alexandru Matei, unul dintre administratori si fost presedinte CA-director general, in perioada 1997-2005, ca ar fi prejudiciat compania favorizand unii dintre membrii familiei sale in cadrul unor tranzactii cu SIF in anii 2004-2006, se arata intr-un comunicat trimis Bursei de la Bucuresti.
SIF Moldova a derulat un control in ultimul an si jumatate, dupa ce un actionar a reclamat in cadrul AGA din aprilie 2010 unele nereguli in activitatea lui Alexandru Matei pe functia de presedinte CA si director general al SIF Moldova si apoi de vicepresedinte CA.

Matei este suspectat ca a cumparat fara licitatie un spatiu in zona centrala a Bacaului, unde se afla reprezentanta SIF Moldova, desi decizia AGA pentru vanzarea acelui spatiu fusese conditionata de realizarea unei selectii de oferte.

"Inca nu stim daca sunt sau nu prejudicii, oricum faptele s-au intamplat de mult si s-au prescris deja. Nu stiu cat mai poate fi sanctionat penal, insa s-ar putea cere retragerea avizului dat de CNVM pentru functia de administrator, deoarece el nu a anuntat ca este in conflict de interese nici cand s-a vandut reprezentanta din Bacau, nici cand sotia lui era presedinte CA al unei societati comerciale din portofoliul SIF Moldova (Gastrocom) si, totodata, era si presedintele Comisiei de licitatie care a adjudecat un restaurant al societatii comerciale respective chiar fiului lor", a declarat pentru Mediafax presedintele CA si directorul general al SIF, Costel Ceocea.

El a mentionat ca SIF Moldova a prezentat raportul Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM) si a intrebat daca Matei poate fi mentinut in Consiliul de Administratie sau daca trebuie consultati actionarii cu privire la mentinerea acestuia.

"Daca pana acum CNVM cerea convocarea AGA, la fel cum a fost si in cazurile lui Teodor Buzatu sau a lui Dinel Staicu la SIF Oltenia, noua ne-au spus sa stabilim noi ce vom face. Astfel, CA-ul a decis sa facem public un raport in care prezentam situatia lui Matei si sa vedem care va fi reactia actionarilor si daca ei vor cere discutarea acestei situatii in AGA o vom pune pe ordinea de zi. Vrem sa fim cat mai transparenti cu actionarii nostri si, vorba aceea, «trebuie sa rupem mata» daca vrem sa ne facem treaba in mod corect", a adaugat Ceocea.

In perioada 1994 - 1997 Alexandru Matei a fost vicepresedinte CA la Fondul Proprietatii Private II Moldova, care ulterior s-a transformat in SIF Moldova. In 1997, Matei a preluat functia de presedinte CA si director general al SIF Moldova, pe care a ocupat-o pana in 2005. De atunci pana in 2009 a ocupat pozitia de vicepresedinte CA si director general adjunct, iar ulterior a fost doar membru in Consiliul de Administratie.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri