Indecizie pe bursele americane si scaderi in Asia

Bursa din Statele Unite a inchis indecis sedinta de tranzactionare de miercuri, cu actiunile din sectorul tehnologic in scadere usoara, tot acestea fiind cele care au tras in jos si pietele asiatice, care au incheiat pe minus, potrivit Mediafax, care citeaza Reuters.

Indicele Nikkei al bursei de la Tokio a pierdut 0,4%, in timp ce actiunile de pe alte burse din Asia, incluse in indicele MSCI, au pierdut 1%.

Indicii Dow Jones si S&P 500 au inchis indecis, dupa o sedinta in care au inregistrat atat cresteri, cat si scaderi.
Producatorul de computere Dell a avut cea mai slaba evolutie dintre companiile incluse in indicele S&P, cu un declin de 10%, dupa comentarii precaute privind cheltuielile IT ale autoritatilor SUA.

Cotatia Hewlett-Packard a fost, de asemenea, afectata si a coborat cu 3,7%.

"Nu vezi de obicei actiunile din sectorul tehnologic in scadere in timp ce restul bursei pierde mai putin, iar aceasta situatie arata ca ultimele rezultate financiare au creat multa ingrijorare", a spus Nicholas Colas, analist pentru burse la ConvergEx Group din New York.

Actiunile retailerilor au scazut dupa date sub asteptari anuntate de Abercrombie & Fitch, chiar daca Target a avut rezultate bune. Din cele 94 de companii incluse in indicele S&P care au raportat rezultate financiare pana acum, 72 au depasit asteptarile analistilor.

Indicele industrial Dow Jones a urcat cu 0,04%, iar Standard & Poor's 500 cu 0,09%, in timp ce Indicele Compozit Nasdaq a pierdut 0,47%.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri