Familia Videanu si societatea de administrare a investitiilor Certinvest, detinuta de Eugen Voicu, s-au asociat intr-o firma, NG Return Expert, prin care vor investi in companii listate si/sau nelistate, scrie Mediafax.

NG Return Expert a fost inregistrata la inceputul lunii august la Registrul Comertului.

Miorita Videanu, sotia fostului ministru al Economiei Adriean Videanu, controleaza 76% din actiunile firmei, iar fondul inchis de investitii Certinvest Leader are o participatie de 24%.

Videanu a participat cu 1,21 milioane lei la capitalul social al firmei, iar Certinvest Leader cu 384.000 de lei.

Societatea de administrare a investitiilor Certinvest va acorda consultanta pentru plasamentele pe care NG Return Expert le va realiza.

"Au fost mai multe intalniri si noi (Certinvest -n.r.) credem ca a fost o oportunitate sa ne asociem cu ei (cu familia Videanu - n.r.). Ei ne-au contactat si credem ca nu ne asumam un risc mare prin tranzactiile pe care firma le va realiza. Investitiile vor fi in valori mobiliare, in actiuni la societati inchise sau listate", a declarat pentru MEDIAFAX Eugen Voicu, presedintele CA si proprietarul Certinvest, cel mai mare administrator independent de conturi individuale de pe piata din Romania.

Certinvest administreaza conturile individuale a peste 100 de clienti, cu active cumulat de 30,2 milioane lei, la finalul lunii iulie.

Totodata, societatea gestiona activele a 14 fonduri de investitii, in valoare de 37,3 milioane lei.

La incetarea mandatului de ministru al Economiei, la 16 septembrie 2010, Videanu era actionar la opt firme, printre care si o casa de brokeraj, Equity Invest, la care are 24% din actiuni.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri