NG Return Expert a fost inregistrata la inceputul lunii august la Registrul Comertului.

Miorita Videanu, sotia fostului ministru al Economiei Adriean Videanu, controleaza 76% din actiunile firmei, iar fondul inchis de investitii Certinvest Leader are o participatie de 24%.

Videanu a participat cu 1,21 milioane lei la capitalul social al firmei, iar Certinvest Leader cu 384.000 de lei.

Societatea de administrare a investitiilor Certinvest va acorda consultanta pentru plasamentele pe care NG Return Expert le va realiza.

Citeste si:

"Au fost mai multe intalniri si noi (Certinvest -n.r.) credem ca a fost o oportunitate sa ne asociem cu ei (cu familia Videanu - n.r.). Ei ne-au contactat si credem ca nu ne asumam un risc mare prin tranzactiile pe care firma le va realiza. Investitiile vor fi in valori mobiliare, in actiuni la societati inchise sau listate", a declarat pentru MEDIAFAX Eugen Voicu, presedintele CA si proprietarul Certinvest, cel mai mare administrator independent de conturi individuale de pe piata din Romania.

Certinvest administreaza conturile individuale a peste 100 de clienti, cu active cumulat de 30,2 milioane lei, la finalul lunii iulie.

Totodata, societatea gestiona activele a 14 fonduri de investitii, in valoare de 37,3 milioane lei.

La incetarea mandatului de ministru al Economiei, la 16 septembrie 2010, Videanu era actionar la opt firme, printre care si o casa de brokeraj, Equity Invest, la care are 24% din actiuni.