Desi oferta Petrom a zadarnicit din planurile Bursei in privinta listarilor din acest an, directorul general al BVB, Valentin Ionescu, spune ca se afla pe ultima suta de metri cu doua proiecte.

„In octombrie – noiembrie speram ca se va lista o companie IT pe Bursa. De asemenea, in noiembrie este foarte posibil sa avem o dubla listare a unui bluechips din Sofia. Acum se desfasoara procedurile de conectare a depozitarilor”, a explicat Ionescu intr-o conferinta telefonica desfasurata cu mai multi analisti.

Legat de listarile companiilor de stat, BVB ramane la partea de lobby si recomandari, decizia fiind tot la nivel politic.

BVB se afla in plin proces de selectie a unei firme care sa coordoneze comunicarea si promovarea. In primul semestru, bursa a cheltuit doar 400.000 din 1,2 milioane lei, bugetul pentru marketing, si a blocat campaniile pana la selectarea firmei de PR.

Citeste si:

Bursa nu lasa pe planul doi nici proiectul de a creste organic prin preluarea unei burse din regiune.

„Ne uitam la bursele din Sofia, Albania sau Moldova. Sunt interesante, am preluat discutii de a prelua un pachet fie minoritar, fie majoritar, dar nu s-a concretizat nimic inca. Prefer sa ne dezvoltam organic si nu sa asteptam sa ne preia cineva”, a mai spus Ionescu.

Consiliul de Administratie al Bursei de Valori Bucuresti i-a prelungit mandatul directorului general, Valentin Ionescu, dupa indeplinirea unor criterii de performanta la evaluare.

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a incheiat primul semestru cu un profit net de 12,5 milioane lei, cu 185,6% mai mare fata de acelasi interval al anului trecut, cand profitul a fost de 4,8 milioane lei, pe fondul rezultatelor bune din activitatea operationala si financiara.