Pe ordinea de zi a AGA se afla mandatarea CA pentru a solicita Erste Bank si BCR initierea procedurilor de listare la BVB si de a solicita BCR convocarea AGA pentru a discta cotarea. De asemenea, se va preenta raportul CA SIF Moldova privind demersurile efectuate cu privire la procesul de listare si variantele alternative listarii pentru lichidizarea actiunilor BCR, se arata in convocatorul remis Bursei de Valori Bucuresti.

Consiliul de Administratie va propune actionarilor ca in situatia in care listarea nu este posibila, din motive independente de SIF Moldova, sa negocieze alternative pentru lichidizarea actiunilor BCR, prin vanzare, aport, schimb sau alte instrumente.

Actionarii vor discuta si mentinerea calitatii de administrator a lui Matei Alexandru ca urmare a neindeplinirii exacte a hotararii AGA din 24.04.2004 si a unui conflict de interese nedeclarat. In AGA vor fi prezentate concluziile raportului de extertiza privind prejudiciul produs companiei si va fi supusa aprobarii pornirea actiunii in raspundere impotriva administratorului Matei Alexandru pentru prejudiciile produse SIF 4.

Citeste si:

Administratorul SIF Moldova acuzat de o posibila prejudiciere a companiei, Alexandru Matei, a declarat pentru wall-street.ro ca a actionat in instanta administratorii SIF2, pentru afectarea imaginii si reputatiei.

Dupa ce Consiliul de Administratie al SIF Moldova a comunicat public ca suspecteaza unul din membri de posibila prejudiciere a companiei, acesta reactioneaza, acuzand “un complot concertat”. Citeste aici declaratiile administratorului implicat, Alexandru Matei, presedintelui si vicepresedintelui companiei.