Turbomecanica Bucuresti (TBM) vrea sa vanda cladiri si terenuri in suprafata de 34.000 mp in sectorul 6 al Capitalei, cu minim 50 milioane lei (11,7 milioane euro), ca parte a unui proces de restrangere a ariei de desfasurare a productiei, pentru echilibrarea financiara si rentabilizarea companiei, conform Mediafax.
Programul de reconfigurare a activitatii a fost aprobat, miercuri, de actionarii companiei, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori Bucuresti (BVB), de catre producatorul de componente pentru industria aeronautica.

"Suma (obtinuta din vanzarea activelor, n.r.) contribuie esential la echilibrarea financiara a societatii prin reducerea cu mai mult de jumatate a cheltuielilor cu dobanda si cu efect direct asupra fluxului de numerar, care devine pozitiv prin rambursarea creditelor pe termen lung si diminuarea creditului aferent capitalului de lucru cu aproximativ 8,5 milioane lei", se arata in proiectul de reconfigurare aprobat de actionari.

Costurile pentru reconfigurarea activitatii sunt estimate la cel mult 4,2 milioane lei si ar urma sa fie asigurate pentru inceput cu un credit bancar de 1,7 milioane lei.

La finele anului 2007, Turbomecanica a cumparat un teren de peste cinci hectare in zona industriala Bucuresti Parc Vest pentru relocarea capacitatii de productie, pentru 11,6 milioane lei (3,2 milioane euro), insa nu s-a mai mutat.

La finalul primelor noua luni ale anului trecut, terenurile companiei erau evaluate la 70 milioane lei, iar constructiile la aproape 17 milioane lei, potrivit situatiilor financiare ale Turbomecanica.

Consiliul de Administratie al companiei vizeaza pentru urmatorii 2 - 3 ani cresterea portofoliului de comenzi cu aproximativ 4,5 milioane lei prin identificarea unor noi clienti, astfel incat sa ajunga la cotracte de 55 milioane lei.

Actionarii au ratificat miercuri si doua credite in valoare cumulata de 10,1 milioane dolari contractate in 2006 de Turbomecanica de la BRD, dar si un contract de factoring de 1,2 milioane dolari semnat tot in 2006 cu aceeasi banca.

De asemenea, a fost aprobata garantarea imprumuturilor respective cu terenuri si cladiri detinute de Turbomecanica in sectorul 6 al Capitalei si in localitatea Dragomiresti-Vale, in Bucuresti Parc Vest.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri