Programul de reconfigurare a activitatii a fost aprobat, miercuri, de actionarii companiei, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori Bucuresti (BVB), de catre producatorul de componente pentru industria aeronautica.

"Suma (obtinuta din vanzarea activelor, n.r.) contribuie esential la echilibrarea financiara a societatii prin reducerea cu mai mult de jumatate a cheltuielilor cu dobanda si cu efect direct asupra fluxului de numerar, care devine pozitiv prin rambursarea creditelor pe termen lung si diminuarea creditului aferent capitalului de lucru cu aproximativ 8,5 milioane lei", se arata in proiectul de reconfigurare aprobat de actionari.

Costurile pentru reconfigurarea activitatii sunt estimate la cel mult 4,2 milioane lei si ar urma sa fie asigurate pentru inceput cu un credit bancar de 1,7 milioane lei.

La finele anului 2007, Turbomecanica a cumparat un teren de peste cinci hectare in zona industriala Bucuresti Parc Vest pentru relocarea capacitatii de productie, pentru 11,6 milioane lei (3,2 milioane euro), insa nu s-a mai mutat.

Citeste si:

La finalul primelor noua luni ale anului trecut, terenurile companiei erau evaluate la 70 milioane lei, iar constructiile la aproape 17 milioane lei, potrivit situatiilor financiare ale Turbomecanica.

Consiliul de Administratie al companiei vizeaza pentru urmatorii 2 - 3 ani cresterea portofoliului de comenzi cu aproximativ 4,5 milioane lei prin identificarea unor noi clienti, astfel incat sa ajunga la cotracte de 55 milioane lei.

Actionarii au ratificat miercuri si doua credite in valoare cumulata de 10,1 milioane dolari contractate in 2006 de Turbomecanica de la BRD, dar si un contract de factoring de 1,2 milioane dolari semnat tot in 2006 cu aceeasi banca.

De asemenea, a fost aprobata garantarea imprumuturilor respective cu terenuri si cladiri detinute de Turbomecanica in sectorul 6 al Capitalei si in localitatea Dragomiresti-Vale, in Bucuresti Parc Vest.