Oltchim tine si in septembrie o treime din angajati in somaj tehnic

Oltchim Ramnicu-Valcea (OLT) va mentine in somaj tehnic si in septembrie o treime din angajati, din cauza lipsei materiei prime si a capitalului de lucru, dupa ce in august a redus activitatea la 30% din capacitate si a trimis un procent similar de salariati in somaj tehnic, scrie Mediafax.


Combinatul chimic va trimite in septembrie in somaj tehnic 1.161 de salariati, dupa ce intre 10 si 31 august a decis sa trimita acasa 1.025 de oameni.

Vor fi afectati atat angajati care lucreaza la combinatul din Ramnicu-Valcea, cat si la divizia Petrochimica din Bradu, Arges, potrivit unui comunicat trimis Bursei de Valori de catre combinatul chimic.

In prezent compania are un numar total de 3.454 angajati.

"Trimiterea in somaj tehnic a salariatilor din serviciile functionale se poate face prin rotatie pentru a asigura continuitatea si competenta in rezolvarea problemelor specifice fiecarui loc de munca", se arata in comunicat.

Suspendarea contractelor individuale de munca se va face pe intreaga luna septembrie, iar in acest timp salariatii vor ramane la dispozitia angajatorului, compania avand oricand posibilitatea sa dispuna reluarea activitatii in conditii nnormale de lucru.

"Pe durata suspendarii contactelor, salariatii beneficiaza de o indemnizatie de 80% din salariul de baza al fiecaruia, corespunzator locului de munca ocupat", se precizeaza in comunicat.

Actionarii Oltchim vor mai discuta sap­tamana viitoare atragerea unor cre­dite in valoare de 150 milioane euro pentru ca­pital de lucru necesar functionarii la ca­pacitate a complexului Oltchim - Ar­pechim si a altor 100 milioane euro pentru investitii la combinat si in activitatea de petrochimie. Compania are nevoie in prezent numai la Oltchim de capital de lucru in valoare de 70 milioane euro.

Guvernul s-a angajat in fata FMI ca pana la finele anului sa demareze priva­ti­zarea Oltchim, iar compania PCC inregistrata in Germania s-a aliat cu fon­dul de investitii britanic Carlson Ven­tures in vederea participarii la priva­ti­zare. PCC si Carlson detin impreuna aproape 33% din actiunile Oltchim, iar statul are 55%.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri