Adunarea Generala a Actionarilor Oltchim, convocata astazi, nu a reunit covrumul legal necesar desfasurarii, fiind reprogramata pentru maine.
Conform informarii remise Bursei de Valori Bucuresti, actionarii companiei sunt asteptati maine, la ora 11.00, la sediul companiei din Ramnicu Valcea.

Ministerul Economiei, actionarul majoritar al combinatului, a propus inlocuirea lui Constantin Roibu, care detine si pozitia de director general al Oltchim, din functia de presedinte al CA, informeaza Mediafax.

Pe ordinea de zi figureaza si solicitarea Ministerului Economiei adresata conducerii Oltchim de incheiere cu Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a unei conventii prin care sa se stabileasca o dobanda aferenta creantei de 134 milioane de euro.

Conversia in actiuni a datoriilor Oltchim fata de AVAS a fost decisa de Guvern in 2009. AVAS a preluat de la Ministerul Finantelor, in 2002, o creanta cu o valoare nominala de 508,6 milioane lei, provenita din executarea garantiilor emise de stat pentru imprumuturile externe contractate de societate.

De asemenea, actionarii Oltchim ar fi trebuit sa analizeze propunerea conducerii combinatului de contractare a unui credit in valoare de 250 milioane de euro, pentru investitii si capital de lucru.

Statul detine, prin Ministerul Economiei, 54,8% din titlurile Oltchim. Potrivit celor mai recente raportari, PCC SE controleaza direct 17,47% din actiunile Oltchim, iar Carlson Ventures detine 14,02% din titluri, prin intermediul Nachbar Services.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri