Catalin Chelu continua sa isi consolideze pozitia la Electroarges Curtea de Arges (ELGS), ultima tranzactie a omului de afaceri vizand aproape un sfert din capitalul producatorului de electrocasnice.
Chelu a cumparat joi 23,44% din societate pentru care a platit 3,94 milioane lei (0,92 milioane euro). Tranzactiile au fost intermediate de City Invest, casa de brokeraj a omului de afaceri galatean, la cumparare aflandu-se noua firme diferite, se arata in raportarile trimise Bursei de la Bucuresti.

Toate schimburile au fost realizate la pretul de 0,5885 lei/actiune, in crestere cu 15% comparativ cu referinta zilei de miercuri. In timpul ultimei sedinte a saptamanii, titlurile ELGS pierdeau 5,6%, pana la 0,5555 lei/actiune.

Catalin Chelu este principalul actionar al companiei, la finele anului trecut acesta controland peste 37% din Electroarges prin intermediul mai multor firme. Dumitru Tudor este al doilea cel mai mare actionar al producatorului de electrocasnice, cu o detinere de 10,7%.

Electroarges a inregistrat un profit net de 4,3 milioane lei in primul semestru din 2011, cu 20% mai mare fata de cel consemnat in perioada similara a anului 2010. Actiunile ELGS sunt in scadere cu circa 40% in acest an.

Sursa imagine: freedigitalphotos.net

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri