Compania de foraj petrolier si constructii Dafora Medias (DAFR), a semnat un contract de foraj pentru ape geotermale in Germania, lucrarile constand in realizarea serviciilor de foraj a patru sonde pentru compania GeothermSolarpark Nordhastedt GmbH.

Potrivit unui comunicat remis Bursei de Valori Bucuresti, durata contractului este de 2 ani, cu posibilitate de prelungire, iar valoarea totala a lucrarilor se ridica la aproximativ 15 milioane de euro.

"Este un pas important pentru noi deoarece este primul contract de foraj pe care il vom realiza in Germania. Facem pasi importanti in punerea in practica a strategiei companiei noastre de a ajunge la un echilibru intre contractele de foraj internationale si cele de pe piata interna", au declarat oficialii companiei controlate de omul de afaceri Gheorghe Calburean.

La sfarsitul lunii august, Dafora a inceput lucrarile de foraj la prima sonda in zacamintele pe care le exploreaza in Romania compania americana Hunt Oil in parteneriat cu OMV Petrom (SNP).

MV Petrom si Hunt Oil Company Romania, o subsidiara a companiei private americane Hunt Oil, exploreaza doua zacaminte din zona de Est a Romaniei, activitati care necesita investitii de circa 25 milioane de euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Germania a aprobat transportul cu trotinete electrice. Iata conditiile