Caderea actiunilor bancare din SUA si Europa, pana la minimele ultimilor doi ani, a generat noi speculatii cu privire la falimentul unui alt gigant din sector. Miliardarul George Soros este unul dintre primii investitori care s-au grabit sa compare momentul actual cu cel de la prabusirea Lehman Brothers.
„Criza actuala are potentialul sa devina mult mai grava decat falimentul Lehman Brothers”, spune Soros, citat de CNBC.

Cunoscut ca <Omul care a invins Banca Angliei>, Soros a lansat un atac la adresa autoritatilor europene, despre care spune ca poarta o parte din vina crizei din prezent.

„Acesta este motivul pentru care problemele sunt atat de serioase: a fost nevoie de o criza pentru a genera vointa politica in Europa pentru infiintarea unei astfel de autoritati (n. red. care sa rezolve criza bancara), insa inca nimeni nu intelege ce va face aceasta autoritate”, a continuat investitorul.
Bursele din Europa si SUA au scazut marti cu circa un procent, in vreme ce titlurile bancare au pierdut 5% dupa scaderile oricum abrupte din ultimele saptamani.

In prima parte a zilei de miercuri pietele erau insa in revenire, DAX-ul german castigand 3%, urmat de indicele francez CAC 40 (+2,8%), si indicele britanic FTSE 100 (+2,1%).

Autoritatile europene par hotarate sa evite caderea oricarei institutii financiare. BCE a deschis noi linii de credit pentru bancile aflate in dificultate, realizand totodata si achizitii de obligatiuni emise de mai multe tari, printre care Italia si Spania, pentru a evita o crestere puternica a dobanzilor.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri