„Criza actuala are potentialul sa devina mult mai grava decat falimentul Lehman Brothers”, spune Soros, citat de CNBC.

Cunoscut ca <Omul care a invins Banca Angliei>, Soros a lansat un atac la adresa autoritatilor europene, despre care spune ca poarta o parte din vina crizei din prezent.

„Acesta este motivul pentru care problemele sunt atat de serioase: a fost nevoie de o criza pentru a genera vointa politica in Europa pentru infiintarea unei astfel de autoritati (n. red. care sa rezolve criza bancara), insa inca nimeni nu intelege ce va face aceasta autoritate”, a continuat investitorul.
Bursele din Europa si SUA au scazut marti cu circa un procent, in vreme ce titlurile bancare au pierdut 5% dupa scaderile oricum abrupte din ultimele saptamani.

Citeste si:

In prima parte a zilei de miercuri pietele erau insa in revenire, DAX-ul german castigand 3%, urmat de indicele francez CAC 40 (+2,8%), si indicele britanic FTSE 100 (+2,1%).

Autoritatile europene par hotarate sa evite caderea oricarei institutii financiare. BCE a deschis noi linii de credit pentru bancile aflate in dificultate, realizand totodata si achizitii de obligatiuni emise de mai multe tari, printre care Italia si Spania, pentru a evita o crestere puternica a dobanzilor.