Bursa de la Sibiu (Sibex) a primit aprobarea de la CNVM pentru a prelungi programul de tranzactionare pana la ora 23:15.
Decizia vine dupa ce, in iulie anul 2010, Sibiu Stock Exchange anuntase ca prelungeste pana la ora 19:00 tranzactionarea pentru contractul futures avand ca activ suport indicele Dow Jones Industrial Average denominat in lei.

“S.C Sibex anunta primirea din partea CNVM a avizului (...) privind prelungirea programului de tranzactionare de pe piata reglementata de instrumente financiare derivate pana la ora 23.15”, se arata intr-un comunicat oficial.

Noul program se va aplica incepand de luni, 12 septembrie. Oficialii pietei de la Sibiu spun ca aceasta masura a fost luata pentru a sprijini investitorilor intersati de tranzactionarea derivatelor pe produse externe, prin corelarea orarului cu cel al burselor europene si americane.

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare a mai aprobat si o serie de modificari la regulamentele Casei Romane de Compensatie (CRC) privind gestionarea riscului.

„Regulamentele modificate ale CRC vor intra in vigoare incepand cu data de luni, 26 septembrie 2011, data la care va fi implementata si procedura de inchidere automata a pozitiilor clientilor aflati in situatia de apel in marja”, se arata in comunicatul Sibex.

Sursa imagine:
freedigitalphotos.net

Retail jobs
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri