"Ofertele vor putea fi depuse pana la data limita de 29 septembrie 2011 la sediul OPSPI (...). Data deschiderii ofertelor este 29 septembrie 2011", se arata intrun anunt OPSPI.

Ofertele vor fi valabile timp de 120 de zile de la data deschiderii.

Guvernul s-a angajat fata de Fondul Monetar International sa vanda actiuni reprezentand 15% din Transelectrica, Transgaz si Romgaz, cate cel putin 10% din Hidroelectrica si Nuclearelectrica, 10% din OMV Petrom, o participatie de 20% din CFR Marfa si pana la 20% din Tarom.

"In scopul derularii ofertei publice secundare, OPSPI intentioneaza selectarea pe baza de licitatie, tinandu-se seama de criterii de calitate si cost ale serviciilor, a unei societati de servicii de investitii financiare sau a unei institutii de credit/a unui sindicat de intermediere, in calitate de intermediar al ofertei", se spune in anunt.

Citeste si:

Transelectrica este controlata de stat, prin Ministerul Economiei, care detine 73,68% din capital. Fondul Proprietatea are o participatie de 13,5%, iar restul de 12,8% din titluri apartin altor actionari.

In ciuda promisiunilor intense si nenumarate in privinta derularii ofertelor de vanzare a unor pachete din Transgaz si Transelectrica in acest final de an, lentoarea cu care se desfasoara procesul nu lasa sanse ca termenul sa fie respectat. „Realist vorbind, nu cred ca sunt sanse ca aceste oferte sa aiba loc in acest an. Noi speram si facem tot posibilul”, a declarat recent Victor Cazana, seful Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie.

Citeste aici mai multe detalii.