Actiunile de pe Wall Street au inceput tranzactiile de vineri in scadere puternica, in urma informatiilor ca Juergen Stark, membru in consiliul guvernatorilor Bancii Centrale Europene (BCE), va demisiona din cauza unui conflict legat de achizitiile de obligatiuni suverane efectuate de institutie.
Indicele Dow Jones a coborat cu 1,5%, Standard & Poor's 500 cu 1,37%, iar Nasdaq cu 1,11%, transmite Mediafax.

Surse apropiate situatiei au declarat vineri ca Stark va demisiona din consiliul guvernatorilor BCE din cauza unor divergente privind controversatul program de achizitie de obligatiuni al BCE.

BCE a reactivat, in august, programul de achizitii de obligatiuni, dupa o pauza de 19 saptamani, dupa ce extinderea crizei datoriilor suverane la Italia si Spania a dus la cresterea puternica a costurilor de imprumut pentru cele doua state.

Decizia a fost luata in pofida opozitiei unui grup de patru membri din consiliul guvernatorilor BCE, condus de Stark si Jens Weidmann, presedintele Bundesbank.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri