Amanarea listarii este determinata de faptul ca producatorul vrea sa se dezvolte segmentul de virtualizare, ceea ce va face ca valoarea companiei sa creasca.

“Vrem intai sa dovedim ca suntem un lider pe piata globala, ceea ce ne va ajuta mai mult. Daca spun: <<Eu voi face aceste lucruri pe virtualizare>> ai anumiti multipli, iar daca spui ca ai facut lucrurile acestea ai altii”, a explicat Talpes.

Virtualizarea este o tehnologie prin care informatiile de pe sute si mii de servere pot fi stocate pe un singur server.

Un alt motiv este situatia in care se afla Bursa romaneasca.

Citeste si:

“Am spus tot timpul ca fiind roman m-ar interesa sa pun si eu umarul la Bursa din Romania, dar cu conditia sa fie o bursa solida. Pentru ca nu vrei sa iesi pe bursa si sa ai un esec pentru ca nu este transparenta. Vrei sa o joci pe bursa care iti da o anumita siguranta vis-a-vis de regulile jocului. Si sper ca pana o sa iesim noi, Bursa din Romania va fi una dintre candidate. Eu tot timpul am spus ca m-ar interesa. E drept ca daca ar fi sa ies astazi pe bursa, nu as iesi pe bursa din Romania. Dar nu ies astazi si intentia de a iesi pe bursa din Romania exista in continuare. Oricum daca va fi sa fie, va fi si pe bursa din Romania”, a afirmat antreprenorul.

Anuntul a fost facut odata cu prezentarea noii identitati de brand a companiei, noul logo al companiei fiind dragonul-lup, simbolul armatei dacice. Totodata noul slogan va fi "awake" (treaz).

Procesul de rebranding a fost gestionat de agentia Brandient si a durat doi ani.

Bitdefender a fost lansat in 2001 de sotii Florin si Mariuca Talpes, iar acum este unul dintre cei mai mari producatori mondiali de securitate IT, produsele companiei fiind folosite de peste 400 de milioane de utilizatori din toata lumea.