Viitorul complex energetic Oltenia va fi listat la bursa

Viitorul complex energetic Oltenia, format din SNLO si termocentralele Craiova, Turceni si Rovinari, va fi listat la bursa in doi ani de la infiintare, operatiunea fiind convenita de reprezentantii Ministerului Economiei cu Fondul Proprietatea, care detine participatii minoritare la aceste companii.

"S-a convenit cu Fondul Proprietatea ca viitorul Complex Oltenia sa fie listat in 24 luni de la infiintare si sa aiba management dualist, adica un Consiliu de supraveghere si un Directorat, ca la OMV Petrom", au declarat surse din piata de energie, potrivit Mediafax.

Guvernul intentiona initial sa comaseze principalii producatori de energie si carbune in doua societati nationale, Electra si Hidroenergetica, insa a renuntat la acest proiect si ia in calcul varianta alternativa de a crea doua companii energetice mai mici, Complexul Energetic Oltenia si Complexul Energetic Hunedoara.

Complexul Energetic Hunedoara va fi format din termocentralele Paroseni si Mintia si minele considerate viabile ale CNH. Complexul Energetic Oltenia ar urma sa fie compus din SNLO si termocentralele Craiova, Turceni si Rovinari.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
XTB: Cursul Euro/RON ar putea să depășească pragul 4,94
Setari Cookie-uri