Societatile de investitii financiare care nu parafeaza intelegerea cu Erste, pentru pachetul BCR, pana la sfarsitul lunii octombrie, au toate sansele sa ramana blocate in actionariatul bancii romanesti. Oficialii Erste au exclus vineri orice posibilitate de imbunatatire a ofertei sau de intrare intr-o noua runda de negocieri cu SIF-urile care nu accepta acum oferta.
“In aceasta oferta nu este nimic mai mult de oferit si nici nu va fi mai mult. Probabil pana la sfarsitul lunii octombrie intreaga situatie va fi clarificata, avand in vedere ca adunarile generale ale SIF-urilor sunt programate in aceasta perioada. Oferta pica dupa acest interval”, a declarat Manfred Wimmer, chief financial officer Erste Group.

In situatia in care actionarii tuturor celor cinci SIF-uri nu vor fi de acord cu oferta facuta de Erste, intreaga tranzactie este anulata si SIF-urile pot forta listarea BCR pe Bursa de la Bucuresti, a mai adaugat Wimmer.

Erste are insa nevoie de o singura societate de investitii care sa fie de acord cu deal-ul propus, pentru a bloca permanent orice posibilitate pentru listarea BCR. Pana acum, doar oficialii SIF Moldova s-au declarat oficial nemultumiti de tranzactia propusa de austrieci.

“Nu consider ca SIF Moldova este un actionar problema, chiar daca am fost surprins cand am vazut declaratiile domnului Ceocea care spunea ca nu a fost primit la negocieri. Am vazut aceasta declaratie exact la putin timp dupa ce iesisem dintr-o intalnire cu dansul. Nu pot sa comentez motivul pentru care a afirmat acest lucru”, spune Manfred Wimmer.

Sursa imagine: sxc.hu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri