“In aceasta oferta nu este nimic mai mult de oferit si nici nu va fi mai mult. Probabil pana la sfarsitul lunii octombrie intreaga situatie va fi clarificata, avand in vedere ca adunarile generale ale SIF-urilor sunt programate in aceasta perioada. Oferta pica dupa acest interval”, a declarat Manfred Wimmer, chief financial officer Erste Group.

In situatia in care actionarii tuturor celor cinci SIF-uri nu vor fi de acord cu oferta facuta de Erste, intreaga tranzactie este anulata si SIF-urile pot forta listarea BCR pe Bursa de la Bucuresti, a mai adaugat Wimmer.

Erste are insa nevoie de o singura societate de investitii care sa fie de acord cu deal-ul propus, pentru a bloca permanent orice posibilitate pentru listarea BCR. Pana acum, doar oficialii SIF Moldova s-au declarat oficial nemultumiti de tranzactia propusa de austrieci.

Citeste si:

“Nu consider ca SIF Moldova este un actionar problema, chiar daca am fost surprins cand am vazut declaratiile domnului Ceocea care spunea ca nu a fost primit la negocieri. Am vazut aceasta declaratie exact la putin timp dupa ce iesisem dintr-o intalnire cu dansul. Nu pot sa comentez motivul pentru care a afirmat acest lucru”, spune Manfred Wimmer.

Sursa imagine: sxc.hu