“Nu sunt de acord cu aceste regrete ale BVB cu privire la listarea Bancii Comerciale Romane. In 2009 listarea ar fi fost un dezastru, iar acum, daca privim realisti situatia din piete, se poate spune ca mediul pentru un IPO in sectorul bancar este imposibil. In prezent, actiunile bancare sunt pe ultimul loc in topul preferintelor investitorilor internationali”, a declarat Manfred Wimmer.

Oficialul Erste atrage atentia asupra listarii secundare a Fondului Proprietatea pe bursa poloneza, spunand ca o astfel de mutare “spune multe despre BVB”.

“Nu vreau sa comentez aceasta alegere a FP, dar este clar ca BVB are nevoie de reforme, de proceduri, mecanisme si infrastructura de tranzactionare la nivel international. Aici aduc aminte doar de implementarea conturilor globale, cerute de toti investitorii straini”, spune Wimmer.

Citeste si:

Un IPO ratat in conditiile actuale ar reprezenta o importanta lovitura de imagine, afirma reprezentantul Erste, care adauga faptul ca banca austriaca nu vrea sa fie expuse unei asemenea posibilitati.

“Ar fi nevoie de minim doi ani pentru a putea initia macar procedurile pentru listarea BCR”, mentioneaza

In opinia oficialului Erste, tranzactia cu SIF-urile elimina posibilele “capcane” ale unei listari, cum ar fi lichiditatea redusa a titlurilor BCR si discountul de lichiditate corespunzator.