Impunerea unor manageri privati la companiile de stat ar reprezenta o masura buna luata de Guvernul roman, cu un impact pozitiv asupra economiei, a declarat ambasadorul Canadei in Romania, Philippe Beaulne, prezent la deschiderea Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

“Canada si investitorii canadieni sunt multumiti de eforturile Guvernului roman si ale BVB pentru dezvoltarea pietei financiare locale. In acest sens incurajam si masuri precum alegerea unor manageri privati la companiile detinute de catre statul roman, pentru imbunatatirea transparentei si a performantelor economice”, spune Philippe Beaulne.

Ambasadorul a mai adaugat ca o piata bine supervizata este “vitala” pentru o economie in dezvoltare.

Philippe Beaulne spune ca are investitii pe burse si considera ca in momentul de fata pietele trec prin momente dificile.

“Este adevarat ca traversam o perioada cu volatilitate foarte ridicata. In aceste conditii riscurile sunt mari, insa exista si oportunitati”, a declarat ambasadorul Canadei.

Beaulne este al treilea ambasador care oficiaza deschiderea BVB in ultimii ani, anterior fiind prezenti la evenimente similare reprezentantii SUA si ai Austriei in Romania.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Victor Grigorescu: Reforma in energie este nefunctionala