Impunerea unor manageri privati la companiile de stat ar reprezenta o masura buna luata de Guvernul roman, cu un impact pozitiv asupra economiei, a declarat ambasadorul Canadei in Romania, Philippe Beaulne, prezent la deschiderea Bursei de Valori Bucuresti (BVB).
“Canada si investitorii canadieni sunt multumiti de eforturile Guvernului roman si ale BVB pentru dezvoltarea pietei financiare locale. In acest sens incurajam si masuri precum alegerea unor manageri privati la companiile detinute de catre statul roman, pentru imbunatatirea transparentei si a performantelor economice”, spune Philippe Beaulne.

Ambasadorul a mai adaugat ca o piata bine supervizata este “vitala” pentru o economie in dezvoltare.

Philippe Beaulne spune ca are investitii pe burse si considera ca in momentul de fata pietele trec prin momente dificile.

“Este adevarat ca traversam o perioada cu volatilitate foarte ridicata. In aceste conditii riscurile sunt mari, insa exista si oportunitati”, a declarat ambasadorul Canadei.

Beaulne este al treilea ambasador care oficiaza deschiderea BVB in ultimii ani, anterior fiind prezenti la evenimente similare reprezentantii SUA si ai Austriei in Romania.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri