In prima zi de tranzactionare pe Bursa de la Sibiu, cotractul futures Phoenix (PHX), un produs calculat ca o diferenta intre 10 uncii de aur si indicele american Dow Jones, s-a tranzactionat la un pret in crestere cu 4%.

Investitorii locali anticipeaza astfel un inceput prost de saptamana pentru Bursa de la New York, avand in vedere ca PHX creste in momentele in care indicele Dow Jones inregistreaza scaderi sau cand aurul este in urcare.

In timpul zilei de luni, contractul Phoenix castiga 4,35% (285 de puncte) fiind cotat la 6985 puncte. Evolutia vine dupa ce futures-ul pe indicele american a pierdut 170 de puncte pe scadenta decembrie 2011, in vreme ce aurul a inregistrat un plus de 6 dolari pe aceeasi scadenta.

Pietele europene au inregistrat scaderi puternice pe parcursul primei sedinte a saptamanii, indicele german DAX fiind in cadere cu 3% la ora 15:00. Evolutiile au fost puse pe seama problemelor din Grecia, tara care trebuie sa primeasca zilele acestea o noua transa de ajutoare financiare de la UE si FMI pentru a evita falimentul in mai putin de o luna.

Valul de pesimism este asteptat sa loveasca si bursa americana, dupa cele cinci sedinte consecutive de cresteri inregistrate saptamana trecuta.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Sibex isi tripleaza volumele pe aur in aprilie