Templeton Asset Management, o subsidiara detinuta indirect de Franklin Resources, si-a marit participatia in cadrul Bursei de Valori Bucuresti (BVB) la 5,58%, devenind astfel unul dintre principalii actionari ai pietei locale.
Detinerile in cadrul BVB sunt limitate prin lege la 5%.

Templeton Asset Management controleaza in prezent 438.355 actiuni ale Bursei. Franklin Templeton este compania care administreaza Fondul Proprietatea (FP) aceasta avand si un reprezentant in consiliul BVB, in persoana lui Grzegorz Konieczny.

In ultimul an americanii s-au remarcat prin mai multe achizitii de actiuni romanesti, printre care si unele pachete de actiuni de la Petrom, cea mai mare companie listata.

Templeton Asset Management controla anterior 4,7% din actiunile BVB. Fondul de investitii a cumparat circa 0,8% din actiunile companiei, pentru 1,8 milioane lei, prin intermediul unui deal realizat luni. Pretul tranzactiei a fost de 29,6 lei/actiune, valoare care la acel moment era cu 0,34% mai mare decat cea din piata.

Titlurile BVB erau cotate miercuri pe Bursa la 30 lei/unitate, in scadere cu 0,33% fata de referinta zilei anterioare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri