Inca patru companii straine pe ATS-ul BVB. Heineken si Danone, capetele de afis

Infuzia de companii straine pe sistemul alternativ de tranzactionare (ATS) al Bursei de Valori Bucuresti continua, actiunile Heineken, Danone, L’Oreal, Christian Dior si urmand sa ajunga in curand si in piata locala.

Firma de brokeraj Tradeville va activa ca market maker pe actiunile mentionate, data inceperii tranzactionarii nefiind inca anuntata.

„Prima etapa a procesului de admitere la tranzactionare a constat in inregistrarea actiunilor celor patru companii in sistemele RoClear si de compensare-decontare ale Depozitarului Central, astfel incat investitorii sa poata beneficia de dividendele acordate de cele patru companii”, mentioneaza reprezentantii Tradeville.

Actiunile producatorului olandez de bere Heineken au scazut pe Bursa din Amsterdam cu 5,7% in acest an. In acelasi timp, producatorul de lactate Danone, lider si pe piata romaneasca a iaurturilor, a pierdut 4,1% pe bursa franceza.

In prezent, pe ATS-ul BVB se mai tranzactioneaza actiunile adidas, Daimler, Bayer, Deutsche Telekom, E.ON si SAP.

Sursa imagine: Compania

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Sișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-sef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri