Adunarea Generala Ordinara a Actionarilor (AGOA) Argus a fost programata pe data de 16 septembrie, dar sediul societatii, locul unde urma sa aiba loc intalnirea, a fost inchis. O parte din actionari, precum si Dan Voiculescu si Constantin Radu, reprezentantii SIF5 in CA, au ramas astfel afara neputand participa la AGOA. Acelasi lucru s-a repetat si in ziua urmatoare, data cand urma sa aiba loc a doua convocare.

Cu toate acestea, pe website-ul Argus a fost publicat un raport care continea hotararile AGOA. din 16 septembrie, hotarari ce au fost adoptate de actionari care detin 43,4% din actiunile societatii.

„Solicitam CNVM declansarea urgenta a unei investigatii si luarea tuturor masurilor necesare pentru sanctionarea persoanelor care se fac vinovate de cele mentionate mai sus, precum si asigurarea protectiei investitorilor care sunt discriminati. De asemenea, va solicitam sa dispuneti de urgenta convocarea AGA Argus, cu respectarea dreptului de participare al tuturor actionarilor”’, se mentioneaza intr-un comunicat al Asociatiei Investitorilor pe Piata de Capital (AIPC).

Asociatia considera ca „grupul de persoane si societati care graviteaza in jurul lui Catalin Chelu” este vinovat pentru aceasta desfasurare a evenimentelor.

Chelu a fost obligat de CNVM sa depuna o oferta publica de preluare la Argus, dupa ce a depasit 33% din drepturile de vot ale societatii.

Citeste si:

Inainte de precedenta AGA, cei doi membri ai CA Argus au suspendat drepturile de vot pentru un pachet de 10,4% din companie, titluri controlate direct sau indirect de omul de afaceri galatean.

In raportul publicat pe site-ul Argus se mentioneaza ca actionarii au decis in AGOA revocarea membrilor Consiliului de Administratie, in locul acestora fiind alesi patru noi membri, toti din Galati.

De asemenea, nu a fost aprobata mandatarea CA pentru efectuarea de investitii pe piata de capital.

In prezent, actiunile UARG sunt suspendate de la tranzactionarea pe Bursa, pana la clarificarea situatiei privind administrarea societatii.

Sursa imagine:
freedigitalphotos.net