Chiar daca tranzactia nu este inca finalizata, fiecare SIF urmeaza sa primeasca, pe langa o componenta de cash, circa 1% din actiunile Erste Group pentru titlurile BCR detinute.

La sfarsitul saptamanii trecute, actiunile Erste pe care SIF-urile le vor primi valorau 312 milioane de euro. Dupa cresterile puternice de luni, aceleasi actiuni valoreaza 364,9 milioane de euro.

Cu doua ore inainte de inchiderea primei sedinte a saptamanii, titlurile Erste cresteau la Viena cu 13,3% fiind totodata si cele mai tranzactionate, cu un rulaj de 35,7 milioane de euro. Un titlu EBS era cotat la 19,5 euro pe bursa austriaca. Pretul la care a fost calculat valoarea estimata a tranzactiei dintre SIF-uri si Erste este de 20,43 euro.

Citeste si:

La Bucuresti, BVB a extins la 25% limita de variatie pentru actiunile EBS, acestea ajungand sa urce cu 16,9%.

Evolutie actiuni EBSActiunile din sectorul bancar au impins pietele europene pe crestere in ziua de luni, datorita sperantelor ca guvernele din zona euro si Banca Centrala Europeana vor lua masuri pentru a solutiona criza datoriilor de stat.

In ultimele sedinte insa, actiunile bancare au condus valul de scaderi in Europa, pe fondul discutiilor privind un posibil faliment al Greciei.