Actiunile Erste Group (EBS) traversau luni cea mai buna zi din 2011 pe Bursele din Bucuresti si Viena, ajungand sa inregistreze cresteri de chiar si 16%. Strict teoretic, SIF-urile isi recupereaza astfel o buna parte din pierderea pe care o suferisera saptamana trecuta, dupa caderea actiunilor bancii austriece.
Chiar daca tranzactia nu este inca finalizata, fiecare SIF urmeaza sa primeasca, pe langa o componenta de cash, circa 1% din actiunile Erste Group pentru titlurile BCR detinute.

La sfarsitul saptamanii trecute, actiunile Erste pe care SIF-urile le vor primi valorau 312 milioane de euro. Dupa cresterile puternice de luni, aceleasi actiuni valoreaza 364,9 milioane de euro.

Cu doua ore inainte de inchiderea primei sedinte a saptamanii, titlurile Erste cresteau la Viena cu 13,3% fiind totodata si cele mai tranzactionate, cu un rulaj de 35,7 milioane de euro. Un titlu EBS era cotat la 19,5 euro pe bursa austriaca. Pretul la care a fost calculat valoarea estimata a tranzactiei dintre SIF-uri si Erste este de 20,43 euro.

La Bucuresti, BVB a extins la 25% limita de variatie pentru actiunile EBS, acestea ajungand sa urce cu 16,9%.

Evolutie actiuni EBSActiunile din sectorul bancar au impins pietele europene pe crestere in ziua de luni, datorita sperantelor ca guvernele din zona euro si Banca Centrala Europeana vor lua masuri pentru a solutiona criza datoriilor de stat.

In ultimele sedinte insa, actiunile bancare au condus valul de scaderi in Europa, pe fondul discutiilor privind un posibil faliment al Greciei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri