ING Pensii a intrat in actionariatul distribuitorului de medicamente Ropharma (RPH) cumparand 5,49% din companie pentru 9,2 milioane lei (2,1 milioane euro).
ING a cumparat marti 16 milioane de actiuni RPH la pretul de 0,575 lei/unitate, cu 12,8% mai mic decat cel din piata.

La vanzare s-a aflat omul de afaceri Mihai Miron, care, prin firmele ADD Pharmaceuticals si Rimia Investments, a vandut 6,5% din Ropharma pentru 10,9 milioane lei.

Miron este presedintele si directorul general al societatii, si totodata principalul actionar al acesteia. La sfarsitul primului semestru din 2011, omul de afaceri controla 44,89% din Ropharma.

Distribuitorul de medicamente a facut un profit de 7,4 milioane lei in primele sase luni din 2011, in scadere cu 12,6% comparativ cu perioada similara din 2010. Actiunile RPH se tranzactionau in timpul sedintei de miercuri la un pret de 0,66 lei/unitate.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri