Piata derivatelor administrate de Bursa de Valori Bucuresti a inregistrat astazi un record al numarului de contracte futures tranzactionate: 7899. Valoarea cumulata a acestora depaseste 13 milioane de lei.
Recordul anterior de pe piata derivatelor a fost atins pe 29 iunie 2010, fiind de 2847 contracte.

Cele mai tranzactionate contracte futures de astazi au fost cele pe aur, cu scadenta in octombrie si decembrie 2011.

De la lansarea in aprilie 2011, acestea au insumat aproape 32.300 contracte tranzactionate, in valoare totala de 52,2 milioane lei.

Marimea unui contract futures pe aur este de 1 uncie de aur (31,1034768 grame aur, puritate 995), fiind denominat in lei si urmareste evolutia pretului aurului pe pietele internationale. Pentru a tranzactiona un contract futures pe aur, casa de compensare percepe o marja de 55 lei, dar intermediarii pot sa solicite clientilor un nivel mai mare al marjei.

“Dezvoltarea pietei de derivate este in prezent unul dintre cele mai importante proiecte ale Bursei de Valori Bucuresti. Lansarea unor instrumente derivate noi pe marfuri, cu Market Makeri, s-a dovedit o decizie buna, dovada sunt tranzactiile derulate pe aceste instrumente”, a declarat , directorul general al BVB.

Cele mai recente contracte derivate de la BVB au fost lansate la finalul lunii iulie, avand activ suport pe argint si petrol.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri