Companiile americane McGraw-Hill si Chicago Mercantile Exchange (CME), care detin Standard & Poor’s 500 si Dow Jones Industrial Average, negociaza fuziunea diviziilor de indici bursieri, au declarat surse apropiate situatiei pentru Bloomberg.

Tranzactia analizata prevede ca McGraw-Hill, proprietarul S&P 500, sa detina aproximativ 75% din compania mixta, a spus sursa. News Corp, actionar minoritar la Dow ar primi o participatie redusa, iar CME restul pana la 25%, scrie Mediafax.

Ar putea trece, insa, mai multe saptamani pana la un acord final intre cele doua parti. Cele doua companii discuta fuziunea diviziilor respective de aproape un an, iar recent au implicat in negocieri si News Corp, a adaugat sursa.

Reprezentanti ai McGraw-Hill si CME au refuzat sa comenteze.

Valoarea operatiunilor S&P in sectorul indicilor bursieri este de circa 1,7 miliarde de dolari, afirmat, intr-un raport la inceputul lunii septembrie, un analist Goldman Sachs. S&P s-a dezvoltat de la indicele S&P 500 care include cele mai mari 500 de companii americane pentru a ajunge la peste 100.000 de indici la nivel mondial.

McGraw-Hill a anuntat, in septembrie, ca se va diviza in doua companii, separand activitatile de editura de restul afacerilor din media si sectorul financiar.

CME a fost listata in 2002 si a fuzionat cu Chicago Board of Trade in 2007.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
"Britanicii nu sunt gata sa isi faca hara-kiri; va exista un acord"