Dan Paul il va inlocui pe Ion Ionescu in functia de administrator provizoriu al societatii, care a demisionat invocand motive personale.

“Abia am obtinut aceasta functie, acum imi formez o parere despre companie. Trebuie sa vad exact situatia Oltchim si apoi vom putea sa stam de vorba”, a declarat Paul.

Presedintele Asociatiei Brokerilor nu a vrut sa mentioneze daca va incerca sa obtina si o functie de administrator permanent, sau daca va ramane doar in perioada interimatului.

Dan Paul este cumnatul Andreei Paul Vass, consilierului economic al premierului Emil Boc.

“N-am niciun comentariu cu privire la insinuarile despre o numire politica. Credeti ce vreti!”, a declarat presedintele Finaco Securities.

Citeste si:

1. Credeti ca numirea lui Dan Paul in conducerea Oltchim este oportuna?

2. Numirea lui Dan Paul este facuta obiectiv sau pe criterii politice?Oltchim este una dintre cele mai volatile companii listate, atat din punctul de vedere al evolutiei actiunilor, cat si in privinta relatiei dintre conducerea companiei si principalii actionari minoritari interesati de privatizarea combinatului.

Grupul german PCC SE si fondul de investitii britanic Carlson Ventures s-au declarat in repetate randuri impotriva politicilor practicate de managerii Oltchim, care mizeaza pe investitii in combinatul petrochimic Arpechim.

Dan Paul nu a vrut sa se pronunte daca este sau nu de acord cu viziunea minoritarilor, motivand ca inca nu cunoaste indeajuns de bine situatia Oltchim.
PCC si Carlson detin impreuna 31,3% din compania din Valcea.

Actiunile OLT au debutat cu o crestere de 2,2% in sedinta de luni, pe o piata in scadere generalizata (BET-C -1,7%).