Bursa de la Bucuresti a scazut cu 1,52% la debutul zilei de luni, pentru a doua sedinta consecutiv, insa mai lent decat bursele externe, pe o lichiditate de peste doua ori mai mare decat rulajul de la deschiderea sesiunii precedente, informeaza Mediafax.
Investitorii de la BVB au continuat sa reactioneze usor la corectiile pietelor internationale, insa lichiditatea, desi in revenire, a fost axata doar pe cateva actiuni.

Dupa prima jumatate de ora, indicele BET, al celor mai lichide zece titluri, era in scadere cu 1,71%, iar actiunile companiilor din sectorul energetic plasau indicele BET-NG cu 0,86% sub inchiderea de vineri.

Totodata, indicele BET-FI, al titlurilor celor cinci SIF-uri si al actiunilor Fondului Proprietatea (FP), a coborat cu 1,74%.
La ora 10:30, indicele extins al Bursei, BET-XT, care sintetizeaza evolutia primelor 25 de actiuni in functie de lichiditate, inclusiv SIF-urile si FP, era in scadere cu 1,72%.

Operatiunile din primele minute au cumulat 2,1 milioane lei (481.000 de euro), valoare de peste doua ori mai mare decat rulajul de la deschiderea sesiunii anterioare, de 918.000 lei (212.000 euro).

O treime din rulajul pietei era asigurat de o tranzactie negociata cu 0,67% din actiunile Teraplast Bistrita (TRP), de 712.000 de lei. Deal-ul a fost efectuat la 0,3563 lei, pret cu 0,37% peste nivelul de vineri. Cu titlurile Teraplast nu au fost realizate tranzactii pe piata principala in prima jumatate de ora.

Pe piata principala, actiunile SIF Oltenia (SIF5) si Fondul Proprietatea erau cele mai lichide, cu transferuri de 611.000 de lei si, respectiv, de 267.000 de lei. Titlurile SIF Oltenia au scazut cu 2,58%, la 0,906 lei, iar actiunile FP au coborat cu 1,18%, la 0,4348 lei.

Marile burse europene au scazut cu pana la 3,1% la deschiderea sedintei de luni, iar pietele din Asia au coboat cu cel mult 3,7%, ca urmare a aversiunii in crestere la risc a investitorilor. Acestia se tem ca Grecia va rata tintele de deficit bugetar pentru 2011 si 2012, iar aceasta perspectiva ar putea determina guvernul sa ceara mai multi bani de la creditorii internationali.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri