Propunerile vor fi supuse aprobarii AGA programata pentru 18 octombrie, se arata intr-un raport al Amonil transmis luni Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Salink, care are o participatie de 13,54% din capitalul Amonil, acuza pe membrii Consiliului de Administratie ca au produs pagube combinatului, prin incheierea unui contract cu grupul InterAgro vizand achizitionarea a doua grupuri de productie a energiei in cogenerare.

La sfarsitul lunii august actionarii Amonil au aprobat schimbarea obiectului principal de activitate din producator de ingrasaminte in producator de energie electrica, dupa ce compania a pierdut inca din 2009 principalele active de productie in favoarea firmei Chemgas Holding Corporation.

Salink apreciaza ca Amonil a fost prejudiciat prin incheierea acestei conventii, se mai arata in raport.

Potrivit celor mai recente date disponibile, mai multi actionari cumuleaza 36,03% din capitalul Amonil, in timp ce firmele Zalois si Jovline, ambele inregistrate in insulele Belize, detin 32,19%, respectiv 18,22% din titluri.

Citeste si:

Tot atunci actinarii au aprobat si incheierea unei conventii pentru constituirea unui drept de folosinta acordat de catre Chemgas Holding Corporation in favoarea Amonil pentru un teren din Slobozia cu scopul realizarii si punerii in functiune a unei statii de cogenerare.

Amonil este considerat ca facand parte din grupul Interagro.

In 2009, Amonil a pierdut principalele active, care au fost preluate de firma Chemgas Holding Corporation, in urma unei proceduri de executare silita.

Initial, Amonil avea datorii fata de Chemgas pe care nu a reusit sa le plateasca. Chemgas este controlata tot de o firma din Insulele Belize si apare in brosura de prezentare a grupului Interagro.