Statul controleaza in prezent 96,7% din capitalul Tarom, pachetul ramas fiind impartit intre Compania Nationala de Aeroporturi Bucuresti si SIF Muntenia.

„La licitatie pot participa intermediari individuali sau organizati in sindicate de intermediere, inregistrati la Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare. Documentatia de atribuire pentru selectia intermediarului poate fi achizitionata incepand cu data de 28 septembrie (...) de la sediul Ministerul Transporturilor si Infrastructurii”, se mentioneaza intr-un comunicat al ministerului.

Potrivit oficialilor de la Transporturi, data limita pentru depunerea ofertelor este pe 17 octombrie 2011, deschiderea acestora urmand sa fie facuta a doua zi.

Pentru participarea la licitatie este obligatorie cumpararea documentatiei de atribuire al carei pret este de 1.500 lei, ce va fi achitat de catre ofertant sau de catre cel putin un membru al sindicatului de intermediere.

Citeste si:

Reprezentantii Bursei de Valori Bucuresti si-au declarat disponibilitatea de sprijin al Guvernului si Ministerului Transporturilor si Infrastructurii pentru implementarea Strategiei de Privatizare a Tarom, considerand oportun programul Guvernului pentru dezvoltarea pietei de capital.

Compania Nationala de Transporturi Aeriene Romane Tarom a inregistrat anul trecut afaceri in crestere cu 14% la 218 milioane euro, de la 191 milioane euro in 2009. Pierderile companiei au avansat de la 55 milioane euro in 2009, la 79 de milioane de euro in 2010.

Numarul de angajati a scazut anul trecut cu 120 de persoane la 2.368 de salariati.

Tarom ocupa locul intai pe piata romaneasca dupa frecventa numarului de zboruri efectuate saptamanal, cu o cota de piata de 32,1%.