Guvernul Romaniei a luat decizia de a renunta la comasarea producatorilor de energie si carbune care aveau ca scop infiintarea celor doi campioni in energie, Electra si Hidroenergetica, anunta Franklin Templeton, administratorul Fondului Proprietatea.

“Ca rezultat al renuntarii la crearea celor doi campioni energetici, Guvernul Romaniei are in vedere ca alternativa restructurarea sectorului energetic si minier prin infiintarea a doua societati mai mici, respectiv Complexul Oltenia si Complexul Hunedoara”, se mentioneaza intr-un comunicat al Templeton.

Electra ar fi rezultat din fuziunea Nuclearelectrica, Complexul Energetic (CE) Turceni, CE Rovinari, CE Craiova, o parte a Hidroelectrica si SNL Oltenia.

Proiectul de infiintare a celor doi campioni energetici, aprobat de Guvern in 2009, a fost blocat in instantele de judecata din cauza unor procese intentate de Fondul Proprietatea, care este actionar minoritar la cele mai multe dintre societatile care ar fi urmat sa fie incluse in acest plan de reorganizare.

“Franklin Templeton recomanda Statului Roman sa organizeze oferte publice initiale in vederea listarii Hidroelectrica si Nuclearelectrica pe Bursa de Valori Bucuresti, aceasta fiind modalitatea optima de crestere a eficientei de operare si transparenta a companiilor si a intregului sector energetic”, spun reprezentantii Templeton.

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Sișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-sef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri