Consortiul format din BCR, Intercapital Invest si Swiss Capital a depus joi singura oferta pentru intermedierea operatiunii prin care statul vrea sa vanda pe bursa 15% din actiunile Transelectrica.
Oferta va fi deschisa la ora 11:00 pentru verificarea documentelor, iar ulterior aceasta va fi analizata de o comisie, scrie Mediafax.

Termenul limita pentru depunerea ofertelor a fost joi, 06 octombrie, ora 10:00. Initial, ofertele trebuiau depuse pana la 29 septembrie, insa a termenul a fost amanat cu o saptamana la solicitarea unor posibili intermediari ai ofertei, dar si pentru acordarea unor clarificari.

Guvernul s-a angajat fata de FMI sa vanda pachete minoritare de actiuni de la mai multe companii, printre care Transelectrica si Transgaz. Actiunile Transelectrica au inchis sesiunea de miercuri la un pret in stagnare, de 16,8 lei pe unitate. La aceasta cotatie, pachetul de 15% din actiunile companiei este evaluat la 184,72 milioane lei (42,8 milioane de euro), iar capitalizarea totala se ridica la 1,23 miliarde lei.

Directorul general al BVB, Valentin Ionescu, declara miercuri ca statul ar trebui ceara un pret inferior cotatiei bursiere a Transelectrica (TEL) si Transgaz (TGN) pentru a se asigura ca ofertele pentru vanzarea a 15% din actiunile celor doua companii se vor derula cu succes.

Statul a incercat sa vanda in acest an aproape 10% din actiunile OMV Petrom, insa oferta a esuat pentru ca investitorii au considerat ca pretul cerut era prea mare, mai ales in conditiile in care pietele financiare internationale trec printr-o perioada agitata.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri