Oferta va fi deschisa la ora 11:00 pentru verificarea documentelor, iar ulterior aceasta va fi analizata de o comisie, scrie Mediafax.

Termenul limita pentru depunerea ofertelor a fost joi, 06 octombrie, ora 10:00. Initial, ofertele trebuiau depuse pana la 29 septembrie, insa a termenul a fost amanat cu o saptamana la solicitarea unor posibili intermediari ai ofertei, dar si pentru acordarea unor clarificari.

Guvernul s-a angajat fata de FMI sa vanda pachete minoritare de actiuni de la mai multe companii, printre care Transelectrica si Transgaz. Actiunile Transelectrica au inchis sesiunea de miercuri la un pret in stagnare, de 16,8 lei pe unitate. La aceasta cotatie, pachetul de 15% din actiunile companiei este evaluat la 184,72 milioane lei (42,8 milioane de euro), iar capitalizarea totala se ridica la 1,23 miliarde lei.

Citeste si:

Directorul general al BVB, Valentin Ionescu, declara miercuri ca statul ar trebui ceara un pret inferior cotatiei bursiere a Transelectrica (TEL) si Transgaz (TGN) pentru a se asigura ca ofertele pentru vanzarea a 15% din actiunile celor doua companii se vor derula cu succes.

Statul a incercat sa vanda in acest an aproape 10% din actiunile OMV Petrom, insa oferta a esuat pentru ca investitorii au considerat ca pretul cerut era prea mare, mai ales in conditiile in care pietele financiare internationale trec printr-o perioada agitata.