Florin Ilie recunoaste ca nu iubeste riscul, motiv pentru care nu a investit niciodata in derivate. El recomanda investitorilor sa isi cunoasca foarte bine apetitul de risc si sa se gandeasca de cinci ori inainte de a face pasul spre investitii pe piata de capital, pentru ca in general investitorii pierd bani.

"Daca faceti parte din categoria celor care nu activeaza full-time in piata de investitii, aveti o familie pretentioasa sau aveti si un alt job, va recomand sa va ganditi de cinci ori inainte de a face pasul spre investitii", afirma Ilie.

Directorul ING Bank considera ca nu sunt mari diferente intre profesionistii care activeaza in piata de capital si investitorii simpli de retail.

Citeste si:

"Singura diferenta este ca noi (profesionistii din piata - n.r.) ne ocupam cu investitiile ca profesie. Astfel, ne trec sute de informatii pe la ureche, vorbim cu zeci de investitori. Ca urmare, noi putem sa ne facem o imagine mai clara asupra sentimentului pietei", explica Florin Ilie.

De asemenea, el recunoaste ca i se intampla sa isi schimbe sentimentul investitional de 5-6 ori pe zi, mai ales intr-o perioada mai turbulenta cum este cea de acum.

"La sfarsitul zilei ma pot pacali ca as fi luat decizia de cumparare sau vanzare la momentul oportun, pentru ca stiu deja ce s-a intamplat", completeaza Ilie.