"Noi incercam transmitem mesaje pentru a evita un alt esec, cum a fost cel al ofertei Petrom. Faptul ca o oferta secundara de vanzare trebuie sa ofere un discount pentru a avea succes nu este o noutate si nici nu reprezinta o strategie de investitie. Sa ne uitam la ofertele din Polonia - toate includ procente pentru investitorii de retail, cu discount fata de pachetul pentru investitionali si toate au discount fata de pretul din piata, cand companiile respective sunt listate", a declarat Valentin Ionescu pentru wall-street.ro.

In opinia sa, investitorii de retail trebuie atrasi in orice oferta de vanzare si fara un pachet special cu discount, acest lucru nu va fi posibil.

"Nu am facut niciun fel de comentariu sau recomandare la adresa pretului din piata sau a pretului din oferta. Nu este o recomandare de pret, ci invocarea unei practici des intalnite, pe care noi nu trebuie sa o omitem", a comentat Ionescu, ca raspuns la acuzatiile Asociatiei Brokerilor ca face recomandari de pret si de investitii.

Asociatia Brokerilor a trimis un comunicat in care isi exprima ingrijorarea profunda fata de pozitia adoptata de directorul general al Bursei de Valori Bucuresti, Valentin Ionescu, fata de oferta publica pe care o va derula Statul Roman pentru vanzarea a 15% din actiunile Transelectrica.

„Consideram ca afirmatiile facute de domnul Ionescu, in cadrul unui eveniment public, contravin eticii pozitiei pe care domnia sa o ocupa in acest moment, putand usor fi catalogate drept strategie de investitii”, se arata intr-un comunicat semnat de Dan Paul, presedintele Asociatiei Brokerilor.

Citeste si:

"Cand vrei sa vinzi un activ, trebuie sa tii cont ca investitorii vor un discount, mai ales cand exista deja un pret de referinta, cum este pretul de pe Bursa in cazul actiunilor Transelectrica si Transgaz. Un discount este recomandabil", fdeclara Valentin Ionescu, la Romanian Financiar Forum.

In comunicatul trimis joi, Dan Paul, presedintele Asociatiei Brokerilor, subliniaza faptul ca astfel de afirmatii ar putea fi intelese drept recomandari de investitii, din pozitia in care directorul general al BVB se adreseaza auditoriului.

"Reafirmandu-ne profunda ingrijorare fata de atitundinea directorului general al Bursei de Valori Bucuresti, speram ca aceasta sa ramana un caz izolat”, a conchis presedintele Asociatiei Brokerilor, in comunicatul remis presei.

Ministerul Economiei a anuntat recent ca brokerii de la Intercapital Invest, BCR si Swiss Capital (fosta KBC Securities) se vor ocupa de intermedierea ofertei publice secundare a 15% din actiunile Translectrica (TEL). Consortiul format din cei trei a fost singurul care a participat la licitatie.