Raj Rajaratnam, fondatorul companiei de investitii Galleon Group, a fost condamnat joi la 11 ani de inchisoare, una dintre cele mai aspre pedepse date vreodata intr-un caz de folosire de informatii confidentiale (insider-trading), cel mai grav intr-o generatie, transmite Reuters, preluat de Mediafax.
Procurorii au cerut unui judecator din Manhattan o sentinta de minim 19 ani si jumatate pentru fondatorul Galleon, figura centrala a unui scandal care a implicat unele dintre cele mai mari companii din Statele Unite, precum Goldman Sachs, Intel, IBM si compania de consultanta McKinsey.

Avocatii apararii au pledat pentru o pedeapsa mai mica, argumentand cu probleme de sanatate nespecificate ale lui Rajaratnam si cu faptul ca procuratura insista pentru o sentinta mai potrivita pentru un criminal violent.

Batalia lui Rajaratnam in justitie continua, el contestand condamnarea sa pentru 14 capete de acuzare de catre un juriu din New York, in luna mai.

El contesta legalitatea unor inregistrari efectuate de FBI pentru a dovedi ca s-a folosit de angajati ai unor companii cu scopul de a obtine informatii confidentiale.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri